pondělí 29. července 2013

V průběhu: jsem do něho blázen


 

V sobotu jsme byli na Farmářských slavnostech. Jeli s námi známí s Adélkou a babička s přítelem a bráška. Bylo to naprosto úžasné. Program a soutěže pro děti. Holky tancovaly, soutěžily a moc se bavily. S rodiči už to bylo horší asi po 3 sekundách co jsme vystoupili z auta jsme se s manželem roztikali. Byl to šok. Není nad klimatizaci. Ale bylo to fajn. Holky si to užily a my s nimi.
Večer jsme jeli dělat oheň bez ohně. Opravdu jsme neměli chuť zapalovat gril. Takže jsme seděli na zahradě pod stromy a baštili samotnou zeleninu a užívali si krásného stínu a větříku.

holkám se traktory moc líbily. Taťka by taky takový určitěbral ;)


sázení kytiček


V neděli jsme si zajeli na oběd a skoro celé odpoledne jsme strávili na koupališti. Holčičky byly ve vodě skoro celou dobu. A když měly fialové pusy a klepaly se zimou tak jsme je teprve dostali ven;)



mňam ;)


Byl to moc krásný víkend
A co vy?

čtvrtek 25. července 2013

V průběhu...naprosto k ničemu

 Ano tak to jsem já posledních pár dní. Nevím jestli to dělá to horko, ale nemám náladu dělat naprosto nic. Chodíme s holkama ven a to je tak všechno. Nápady by byly, ale ta chuť si nejspíš vzala dovolenou. Kurňa už by se mohla vrátit. Jsem protivná sama sobě. Mám namysli spoustu věcí, ale k žádné se nemohu donutit. Prosím řekněte mi že v tom přes prázdniny nejsem sama. Toliko k šití.

A aby příspěvek nebyl tak depresivní tak tu mám pár fotek.

chudinka, měla hlad ;)

na hřišti

jedéééém






Alenka už má dudlíček

sobota 20. července 2013

Dárek k svátku


Moje sestra měla minulý týden svátek. Chtěla jsem něco ručně dělaného a něco co potěší. Patchwork dečka na stůl a látkové pod tácky. Měla jsem fotečky pod tácků, ale někdo mi je smazal z foťáku, hups.  Z druhé strany jsou jedno barevné. Inspiraci jsem našla na pinterest. Je tam toho spousta.
Je to moc hezký, rychlý dárek, který zvládne i začátečnice. Tak s chutí do toho. 


Moc se mi líbí. Seženu látku, která se nám bude hodit do jídelny a udělám si je taky. ;)

úterý 16. července 2013

Kolotoč nad postýlku: návod


Zde je slíbený návod na kolotoč nad postýlku.

Potřebujete:
- plsť barvy dle libosti
- kolečko na vyšívání
- barevnou stužku
- výplň, kuličkové rouno
- 4 knoflíky, vždy dva stejné barvy
- jehlu, nit, barevné bavlnky na vyšívání
- tavnou pistoli, nebo lepidlo

pro více klikněte

neděle 14. července 2013

Nečekaná návštěva a svátek

Vím že jsem slíbila včera dodat návod na kolotoč, moc se omlouvám. Nebyl čas sednout si k počítači.  Pátečním velkým překvapením, byl příjezd mé dlouholeté kamarádky. Byla jsem moc ráda že jí po dlouhé době vidím. V sobotu jsme byly spolu v lese ještě s jednou kamarádkou. Bylo to moc fajn a moc se těším až to zopáknem. Začíná se z toho totiž stávat tradice. ;)

naše krásné dětičky ;)


naše banda

Odpoledne jsme pak šli ke známím oslavovat kolaudaci jejich domečku. Je na něm ještě dost práce, ale mají ho moc hezký. Ať se jim tam šťastně žije;)  Měli jsme grilované prasátko a bylo tam spoustu mňamek, já jsem si dala bohužel jenom oříšky a nějaké brambůrky, aby Alenka neměla bolení. Pokušení bylo veliké. Potřebovala jsem se vyspat ;) Děti tam běhali po zahradě, bylo to super Karolínka opět jako v pátek usnula po příchodu domů na gauči. 


Dnes má Karolínka svátek. Hurááá. Všechno nejlepší. Přišli jí přát babička a prababička s pradědečkem. Poseděli jsme si venku na zahradě a holkám se to moc líbilo. Karolínka dostal nějaké hračky na zahradu tak je hned odzkoušely. Karolínka dnes pro změnu usnula už v 18h. Chuderka měla toho za víkend opravdu dost. Já jsem taky pěkně vyčerpaná a tak se jdu s mužíčkem juknou na film Den nezávislosti a honem nakutě. Doufám, že jste měli tak báječný víkend jako my.
Krásný večer a díky za návštěvu.

Návod zítra, promiň!

pátek 12. července 2013

Kolotoč nad postýlku


Tak konečně jsem se k tomu dostala. Moc jsem toho za poslední dny nestihla, protože je venku tak krásně a kdo ví jak dlouho to vydrží, aby nám za chvilku nepřišel podzim. Dnešek tomu pomalu nasvědčuje. S holkama jsme byly hodně venku na zahradě a na hřišti. Víkend jsme měli taky nabitý. Včera byla venku zima a tak jsem konečně dodělala nejmenšímu pulkrábčátku kolotoč nad postýlku, aby měla na co koukat. Je z něho nadšená. Kouká a pozoruje ho s otevřenou pusinkou. A musím říct, že já jsem z něho taky nadšená. Chvilku to totiž vypadalo, že bude koukat tak akorát na pavučinu na stropě. ;) Legrace, nad postýlkou opravdu žádná není, ale jdu se podívat jinde. Určitě jich najdu dost. 



Zítra přidám návod. 

Krásný "podzimní" den



středa 3. července 2013

Alenka 1 měsíc


Nemohu tomu uvěřit, že už je to měsíc co jsme poprvé uviděli naše nové miminko. Naši malou, rozmačkanou Alenku. Kdepak to už dávno není pravda. Krásně se jí zakulatila hlavička a nakynuly tváře.

Dnes je jí jeden měsíc a váží 4,140g.
Myslíme si, že bude mít modré oči.
Je to moc zvědava holčička.
Všechno bedlivě pozoruje.
Alenka je opravdu moc  hodné miminko.

úterý 2. července 2013

Další kapsy na plínky


Ahoj všem, tak jaký jste měli víkend? My celkem náročný. V pátek se u nás otvíralo nové hřiště pro děti. Je naprosto úžasné. Mám v plánu tam s holkama strávit celé léto. Doufám jenom, že nebude celé dva měsíce pršet. Dříve jsme museli chodit na hřiště do sousední vesnice. Teď už to máme pár kroků. Paráda.

V sobotu jsme byli u známých grilovat. Bylo to naprosto super. Nejmladší pulkrábčátko spalo v kočárku na zahradě, vydržela spát 5hodin.. Wou, nekecám. Opravdu jsem si to užila, až na maso, které měli ostatní určitě chutnější než já. Neměla jsem ho naložené v marinádě, aby naše miminko nebolelo bříško. Tak to bylo nic moc. Holky si to taky užily, Taťka jim tam vzal stan a děcka tam prdlačily celou dobu. Prostřední pulkrábče tam nakonec taky usnulo. Jeli jsme domů kolem deváté. Miminko dostalo doma na baštit, převlékla jsem jí a pokračovala dál ve spánku. Máme to hodné dítě. ;)

No a mezi tím vším jsem dokončila kapsy na plínky na Fler.cz. Dělala jsem je v době odpoledního odpočinku. Nejmenší pulkrábčátko zatím hodně spinká a holkám po obědě pouštím pohádku, jinak by se nezastavily. Takhle si alespoň na chvilku sednou.

Nechala jsem se inspirovat nepřehledností své tašky. I když jsem měla přebalovací tašku se spoustou kapsiček, né vždy jsme jí brala sebou. Někdy jsem si vzala kabelku a to byl potom mazec tam něco najít. A když začal zvonit telefon, né málo jsem panikařila. Proto jsem si ušila takovou kapsu. Jsem s ní naprosto spokojená a nosím jí stále s sebou.

Jsem zatížená na růžovou, není divu, mám tři holky.



Ale máme i modrou pro kluky.



Pokud se vám kapsičky líbí jděte na Fler.cz. A pokud by se vám líbila podložka na přebalování ve stejné barvě, která by se dala vložit do kapsy určitě mi napište. Zařídím to .

Krásný letní den všem!