úterý 29. října 2013

Hřejivý šáteček a podzimní výstava


.

Hřejivý šáteček - nákrčník.
Karolínka má podzimní bundu, která nemá stojáček a tak má Kájulka odhalený krk a táhne jí na něj. Uvazovala jsem jim kolem krku obyčejné šátky, ale je to dosti zdlouhavé a pro děti ve školce skoro nemožné uvázat, aniž by se nepřiškrtily. Viděla jsem takový šáteček na pinterest.cz a rozhodla se, že je ušiju i holkám. Jsou jednoduché a zapínají se na patentek. Moc se jim líbí a rády je obě nosí. Dva jsem ušila i pro synovce. 


Šátečky se ve školce líbily a hned jsem dostala objednávku pro holčičku k svátku. Říkala jsem si, že je zkusím nabídnout dál a zjistila jsem, že jich je plný fler.cz. 
Jsou opravdu praktické a hezké a hlavně plní svůj účel.

Jaroušek se  moc fotit nechtěl. Neustále nám někam utíkal. ;)))




Malý smíšek.;)))



Minulý týden jsem měla hodně napilno. Obec u nás pořádá tento týden "podzimní prodejní výstavu" a já jsem si tam mohla vystavit své výrobky. Věděla jsem to už dlouho, ale nechala jsem to na poslední chvíli a šila jsem každý den, aby jsem to stihla. Na výstavu jsem vyrobila právě hřejivé šátečky, jak pro kluky tak pro holčičky. Pastelkovníky, kapsičky na plínky, vložky do kočárku. Jednu klasickou na zavinovačku na ukázku a zástěrky do školky.


pondělí 21. října 2013

Zavinovačka aneb klasila nikdy neomrzi



Když se nám narodila Natálka, měla jsem do výbavičky koupenou rychlozavinovačku. V porodnici měli ty klasické na zavazovaní. Byli skvělé. Miminka v nich byla schoulena jako v bříšku a moc se jim to líbilo. A to i Natálce. Z rychlozavinovačky si vyndavala ručičky a tak se tím i budila, když si ručičkou třeba škrábla na tvář.Honem jsem vybalila ty klasické co mi dala maminka po nás.  Byla suprová . Natálka mnohem líp spinkala a byly jsme obě spokojené. Když se měla narodit Karolinka už jsem věděla a zavinovačky pečlivě nachystala. Alenka se narodila na počátku léta, tak jsem ji chvilku zavazovala jenom do zavinovačky bez vložky, ale byly opravdu  vedra, takže jsme ji odložili.



Před týdnem a kousek se kamarádce narodila krásna holčička a novopečená maminka si v porodnici také vyzkoušela kouzlo staré zavinovačky. Po příjezdu domu ji malá holčička nechtěla v rychlozavinovačce spát a tak se obrátila na mě s prosbou, zda bych jí ušila klasickou zavinovačku. Byla to pro mě velká výzva a myslím že jsem obstála. Malá holčička už v ní spokojeně spinká a já jsem se rozhodla zase se k té staré klasice vrátit. Myslím, že na trhu není kde ji sehnat a proto bych je chtěla zkusit šít i pro další maminky, které budou chtít, aby se jejich maminka i po narozeni cítili v bezpečí jako u nich v bříšku.

holčička se jmenuje Alexa a je naprosto kouzelná




 Pokud by jste měli zájem o zavinovačku obraťte se na mě prostřednictvím e-mailu, nebo navštivte můj obchod na fler.cz a kontaktujte mě tam. Brzy přibudou klasické zavinovačky do mého sortimentu,

středa 16. října 2013

vložka do kočárku

Přidávám obrázky, jak dečky vypadají v praxi.


Dá se použít jako podložka v hlubokém kočárku.




Nebo do sportovního kočáru, autosedačky.


úterý 8. října 2013

Rozkvetlá deka 2


Pamatujete tento příspěvek? No je to už celkem dlouho, co jsem začala šít tuto deku. Když jsem začínala, vůbec jsem netušila, že budeme mít třetí holčičku. Už je to přes rok a deka je kooonečně hotová a mám z ní velkou radost.



Alenka jí má v postýlce, bereme jí s sebou do kočárku. Používáme jí při hraní na zemi. U kamarádek na přebalování.Super.



Když jsem začínala moc jsem se těšila , ale nějak mě to nadšení přešlo. Není to věc která se dá ušít přes noc. A proto mi to trvalo rok. ;) Když jsem sešívala trojúhelníky  a čtverečky, říkala jsem si že už nikdy. Když jsem deku dokončovala, už jsem se těšila jak budu šít další. Jen si  na to chci pořídit řezací podložku a rotační kolečko, aby to šlo rychleji.


Neměla jsem tušení jak udělat lem deky, pomohl mi tento příspěvek z crazy mom quilts. Je to anglicky, ale obrázky naprosto postačí.


Deka se moc líbí nejen nám;)

A co vy? Jaké máte zkušenosti s guiltingem?¨

KRÁSNÝ DEN VŠEM!


sobota 5. října 2013

Alenka: 4 měsíce


Moc ráda si cucá prsty, nejlépe celou pěst.
Žvatlá, výská  a směje se nahlas.
Otáčí se zatím jen na bok, ale už to nebude dlouho trvat a otočí se na bříško.
Je ráda v sedátku, odkud má rozhled.
Líbí se jí když kolem ní blbnou sestřičky.

úterý 1. října 2013

Vložka do kočárku, autosedačky...

 To mi to dalo, dát to na internet, ušité už je mám přez týden, jen jsem se nemohla dostat k tomu, abych to dala do obchůdku na Fler-shop šjp.

Začíná být chladno a já jsem už taky vytáhla, teplejší obleček pro kočárek Alence.
Vložka je dobrým pomocníkem. V zimě krásně hřeje a chrání kočárek před ušpiněním a vás před praním celého kočárku. Spodní část zimní strany je z laminované bavlny. Špína , která tam zůstane ze zablácených botiček se tak dá hezky utřít a vy nemusíte prát celou podložku.

Vložka je vhodná do sportovního kočárku, autosedačky, jako podložka do hlubokého kočárku i jako přebalovací podložka.

Moc se mi líbí látky od Michaela Millera a kolekce se zvířátky Zoologie je naprosto úžasná.


























Chtěla bych jich našít víc a z dalších "zvířátkových" látek.

Látky nakupuji u Melluzínky, tak pokud by jste chtěli podložku z látky kterou si sami vyberete, napište mi email. Moc ráda Vám jí ušiju.

Krásný podzimní den!