čtvrtek 27. března 2014

*uklidňující *

... Ráno začalo Tak slibně. Byla skvělá nálada.  S Karolínkou jsme se těšily na výlet.  všechno vycházelo jak mělo.  Je zajímavé jak mě může jeden člověk, kterého jsem dnes viděla jen 5 minut uzemnit. Nadšení je pryč i veškerá energie.  Jsem trošku naštvaná ,  hlavně zklamaná.  Když se potřebuji dobít po takovémto zážitku, pouštím si hudbu.  Uklidňuje mě a dobíjí.  Poslední dobou u mě vede skupina Mumford and sons.  Tip od sestřičky.  Diky moc.  Jsou perfektní. 



středa 26. března 2014

Dnes jen radosti.

Jsem tak nadšená ;) Vím, že většina z vás teď zakroutí hlavou, ale já jsem nadšená z uklizené kuchyně. Měla jsem teď hodně práce a taky jsem šila sukni pro jednu milou (jen tak mimichodem - nikdy více. Šití oděvů není moje parketa a docela mě to potrápilo. Ještě tak něco malého na moje holky.) Takže jsem domácnost zanedbávala. Vždycky jen něco honem k jídlu a umýt nádobí. To jsem jakš takš dávala. Takže dnes, když byly dvě ve školce a ta nejmladší sladce spinkala, vyleštila jsem si kuchyň podle představ. Zbyl mi čas i na nějaké to přerovnání, uspořádání a vystavení. Jen pro pořádek. Máme malinkou kuchyň, takže se to dalo za ty dvě hodinky, co malá spinkala zvládnout. Teď jsem zvědavá jak dlouho nám to vydrží ;)

*********************************************************************************

Z jiného soudku. Minulý týden slavil tříletý  synoveček svátek a jeho maminka si myslela, že by se mu určitě líbila nějaká peněženka ;) Takže tady je:







Asi z ní měl radost, když vysypal penízky, honem je dával zpátky a říkal "moje peníze" a běžel si jí schovat.  Šmudla malej. Tak jsem snad potěšila.


*********************************************************************************odpoledne jsem tu měli keramickou dílnu pro děti s rodiči. Nejmladší jsem nechala doma tatínkovi a tak jsme si to my tři holky mohly pořádně užít.  Vyrobily jsme si nějaké dekorace na velikonoce. Bylo to moc fajn, strávit nějaký čas jen my tři.  Mohla jsem se jim věnovat a pomáhat.  Myslím, že holky si to taky užily. Už se těšíme na další dílničku. Ukázku budu mítaaž se to vypálí v peci.

Krásný večer.  ;-)

pondělí 24. března 2014

* zase snih *


Jaký jste měli víkend.  My si ho báječné užili.  Brácha slavil 20-té narozeniny. Grilovali jsme. Na zahradě jsme rozdělali deku a Alenka si tam mohla hrát.  Moc se jí líbila tráva. Pořád ji ochutnávala. Přijela i sestra s dětmi a vyrazili jsme na procházku.  Jenom v tričkách. A samozřejmě jsme měli kalhoty. Bylo nádherně.  


A takto to u nás vypadalo dnes. Začalo už v noci. Odpoledne,  když jsme šli z knihovny si to holky užívaly.  Letos jsme tu měli snih jenom jeden vikend. Tak byly holky nadšené. 

úterý 18. března 2014

Alenka:9. měsíc


Trošku opožděně, ale přece.
Alenka už má devět měsíců. Je šikovná čím dál víc. Objevuje svět v sedě, ležení už jí nebaví. Když jí něco zaujme plazí se vpřed. K baště vede kaše a banán a svíčková omáčka s těstovinami.

Svíčková omáčka s těstovinami.  8. měsíc.

Ingredience:
hovězí maso
mrkev, petržel (zhruba ve stejném poměru)
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce drobných polévkových těstovin
voda
olej/máslo

Omyté hovězí maso nakrájejte na malé kousky, osmahněte ho krátce na troše oleje nebo másla, podlijte vodou a nechte dusit. Mrkev a petržel oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Zeleninu přidejte k masu, dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Mezitím uvařte do měkka těstoviny. Uvařené hovězí maso a zeleninu rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Do připraveného pokrmu vmíchejte jogurt a uvařené těstoviny.


pátek 14. března 2014

* taštička na svačinku *




Obyčejná taštička na zip. 
Jenom vnitřní strana je ušita s laminované textilie, pro snadnou údržbu. 
Krásně se v ní uchová mokrý a špinavý bryndáček, použitá lžička, nebo hned  něco dobrého. 
Pokud by nevyhovoval na svačinky, může se použít na mokré plavky nebo na oblečení když se stane nějaká ta nehoda.

 Taštička na přání pro kamarádku.


pátek 7. března 2014

*obal na flétničku *




 





Nejstarší chodí ve školce na flétnu. Dostala dokonce učebnici. V batůžku se učebnice ohýbala a tak jsem ušila obal na flétnu a desky na učebnici v jednom. Flétnička je v uprostřed desek. Na levé straně je kapsa na učebnici a kapsička na ubrousek na čištění flétny. Na pravé straně je průhledná část na zakládání listů. Desky se zavřou na suchý zip a vypadají jako kabelka.
Natálce se moc líbí.

čtvrtek 6. března 2014

* procházková neděle *


Užíváme si krásných, slunečních dní. Nesedíme doma, ale chodíme ven. A kam nás to táhne? Do lesa, který je všude kolem nás. Les nás chrání. Nechtěla bych žít jinde než tady. Je tu tak nádherně.





Pro žíznivé pocestné.


Zdolávali jsme překážky, které na nás příroda nastražila i s kočárkem.





Má nejoblíbenější. Srdíčková. Všechny tři ;) A to nejmenší se na nás koukalo opět z kočárku.
Krásné dny Vám všem.












úterý 4. března 2014

* klasická zavinovačka na přání *


Pro malou holčičku, která se (pokud vím) ještě nenarodila. Tedy spíš pro nastávající maminku.
Jedna klasická zavinovačka, kapsička na plínky a podložka.
O klasické zavinovačce jsem psala už v tomto příspěvku.
Na fler.cz jsem zatím neměla čas je dát. Šila jsem je na objednávku, ale teď už snad se k tomu dostanu.




S nástavcem na patentky, aby zavinovačka déle vydržela jak miminko poroste.


Kapsička na plínky s podložkou.


Dárkově zabaleno už odesláno k nové majitelce.

Tak ať dobře slouží ;)
Díky!