pondělí 25. června 2012

Jahodové knedlíky



Od dědečka jsme dostali velkou mísu krásně červených jahod. Vypadali nádherně. Z toho co jsme nesnědli hned z mísy, jsem udělala marmeládu (recept příště)  a jahodové knedlíky z bramborového těsta. Moment, spolknu slinu...můžeme dál. Jahodové knedlíky jsme neměli ani nepamatuji. A taky byli o moc lepší než kupované jahody. Byli krásně slaďounké. Kdo chce tady je recept na knedlíky.

Potřebujete:
750g brambor uvařených slupce
350g hrubé mouky
2 vejce
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky prášku do pečiva

Brambory nastrouháme na struhadle, přidáme mouku, vejce, sůl a prášek do pečiva. Propracujeme popřípadě přidáme ještě mouku a vytvarujeme bochánek. Ten překrojíme napůl a z každé půlky vyválíme váleček, který rozkrájíme na kousky. Kousky rozmačkáme dlaní na placičky, poklademe jahodami a lžičkou cukru, podle toho jak jsou jahody sladké. Zabalíme, obalíme je v hladké mouce a vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme 6-8 min od vyplavení na hladinu.
Na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a skořicí nebo kakaem jak má kdo rád.
Dobrou chuť




Žádné komentáře:

Okomentovat