středa 20. května 2015

Pampeliškový med/sirup

Máme ho moc rádi do čaje, na amolety, do jogurtů, tvarohů....


Pampeliškové květy se trhají za suchého, slunečného dne. Nejlépe před polednem. Aby byly krásně rozvité.



Malý pomocníčci. Moc toho nenatrhali, spíš je bavilo běhat u babičky a dědy kolem domu a po záhoncích ;)


pro stažení PDF klikněte na recept ;)






Věděli jste, že z pražených a pomletých kořenů pampelišky se vyrábí náhražka kávy? 

Krásný den!

2 komentáře:

  1. Jé ty to máš hezky vymazlený, já si sice dělala štítky na štítkovačce, ale zapomněla jsem tam dát rok :-). Můj brouk asi trhá lázátka místo pompelišek ;-). Už se těším až vyrazíme příště doplnit přírodní lékárnu ;-). Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš moc hezký štítky. Koukala jsem na ně u babičky ;) Lízátka jsou lepší než pampelišky. A nafotit tyhle dva v klidu je opravdu velká výzva. Taky se těším na smrkové výhonky ;)

      Vymazat