čtvrtek 16. ledna 2014

Dřevo, dřevo a zase dřevo. ..

Jelikož zima ještě nedorazila, rozhodl se manža, že nás bude zásobovat dřevem už i na tu další zimu. Venku je celkem teplo a sníh jsme tu měli všeho všudy dva dny. Rozhrabovala jsem krtince a už se moc těším na jaro až budeme opravdu pracovat na zahradě. Plánů je spousta, uvidíme jak se budeme činit.  No dřeva je mrak a pěkně nám to bude schnout. My jsme totiž dřevo dělali vždy na poslední chvíli.  Letos ne. Letos budeme nechystaní včas.




Pomáhala i Alenka, která měla z golfek lepší přehled o tom kdo pracuje a kdo se ulejvá. Jakmile se před ní nikdo nehýbal, začala brečet. Takže jsme museli opravdu a poctivě rovnat


Karolínka snědla taťkovi celou svačinu ;) Po práci vyhládne.


Natálka seděla chvilku na stromě, prochladla a byla jí velká zima. Dostala horký čaj a bylo to dobré. 
U dřeva se zahřejeme hned čtyřikrát. Manža než to skácel, než to pořezal a naštípal. My všichni než jsme to narovnali a úplně nejlépe se zahřejeme až nám bude to dřevo praskat v kamnech.

Krásný večer.

4 komentáře:

  1. Pěkná zásobička:-))) Nám dovezou v pondělí, páč to loňské je už spálené:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že není taková zima. ;-) manžel taky dovezl i na tuhle zimu. Chtěli jsme topit briketama, ale když je dřevo a zadarmo. :-)))

      Vymazat
  2. Reni, to je pomocníků ...jako malá jsem musela skládat dřevo do sklepa ....a ještě dneska si pamatuju jak moc mě to nebavilo a jak jsem u toho z plných plic zpívala "Černý muž pod bičem otrokáře žil ... " ale musím uznat, že takhle z fotek to vypadá moc poeticky ....Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to si předně pamatuji i s tou písničkou ;) a musím říct, že bych si nejradši zpívala i dnes. Stále jsem rovnání dřeva nepřišla na chuť, ale s těma holčičkama to bylo tak nějak jiné. Zábavnější. Kdo ví, třeba to nakonec budu mít ráda. Hlavně ten čas kdy jsme spolu a děti to zatím baví. Určitě přijde doba, kdy si budou i ony zpívat "Černý muž pod bičem otrokáře žil..." ;)

      Vymazat